Mjukvara

Hjälp index | PhotoMapper | Kontakt | Donera

PhotoMapper v0.7 GPS-stöd

Garmin HST

Garmins hst-format är ett XML-format som stödjs av versioner av Garmins Training Center före v3.2.0. Training Center medföljer Garmin Forerunner. Formatet stödjs även av Garmins motionbased.com.

Garmin TCX

TCX är en vidareutveckling av HST-formatet och är det enda exportformatet i Training Center v3.2.0 och uppåt på Windows.

GPX

GPX är ett exportformat för GPS-data som stödjs av många tillverkare av mjuk- och hårdvara för GPS.

NMEA

National Marine Electronics Association har skapat ett protokoll som är vanligt vid kommunikation mellan GPS-enheter. PhotoMapper kan läsa en delmängd av detta protokoll från fil. Sonys GPS-CS1 använder detta format men då med filändelsen *.log.

Data som importeras

Följande xml-taggar importeras för HST: Run, Trackpoint, Time, LatitudeDegrees, LongitudeDegrees, AltitudeMeters.
Följande xml-taggar importeras för TCX: Activity, Trackpoint, Time, LatitudeDegrees, LongitudeDegrees, AltitudeMeters.
Följande xml-taggar och attribut importeras för GPX: trk, trkpt, time, lat, lon, ele.
Följande meddelanden importeras för NMEA: $GPRMC